Video: in het oude seinhuisje in Tuindorp vind je nu Mevrouw Peer

indebuurt.nl

Aan de Eykmanlaan in Tuindorp staat een opvallend seinhuisje dat jarenlang niet in gebruik was. Een paar jaar geleden werd het gekocht door Renske van Kooten en Floor van Gurp. Zij hebben de afgelopen tijd hard geklust om de plek om te toveren tot iets nieuws. Sinds woensdag 18 augustus vind je er horecazaak Mevrouw Peer. Wij namen een kijkje.

Renske en Floor runnen samen al horecazaak Meneer Peer aan de Bemuurde Weerd Oostzijde. Nu vind je ze ook in Tuindorp, waar ze het seinhuisje Blauwkapel een flinke make-over hebben gegeven. Wanneer je aan komt wandelen, loop je door een hek de tuin in. Hier staan picknickbanken waar je lekker neerploft. De ingang is links en ook hier kun je buiten zitten. Stap je naar binnen, dan kun je beneden en boven zitten. Kies je voor een tafel boven – waar vroeger de seinen werden bediend – dan kijk je uit op het spoor waar zo af en toe een trein voorbij rijdt. Op de muren zijn warme kleuren geverfd. Er hangen schattige schilderijtjes van Utrecht en foto’s van het seinhuisje uit vroegere tijden. Floor en Renske begroeten ons met een grote glimlach. Superfijn: bij deze zaak is heel veel plek!

Ontbijt, lunch en borrel
Mevrouw Peer is open van woensdag tot en met zondag. Je kunt er niet alleen een kop koffie of thee drinken, maar ook aanschuiven voor ontbijt, lunch en een borrel. Op de kaart staan onder andere tosti’s, belegde ciabattas, salades, soep van de dag en taarten. Bekijk video …